Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 17 november 2014

DVD: Meske Vermoord

15 januari 1872 werd Jana van Tilburg door haar ex-vriend Sjefke van der Zanden vermoord; met 18 messteken stak hij haar neer. Deze gruwelijke daad vond plaats in de bossen tussen Alphen en Baarle-Nassau. De plek heet in de volksmond nog steeds 'Meske Vermoord'.

Op deze historische gebeurtenis baseerde scriptschrijver Mart Hendrickx het theaterspektakel "Meske Vermoord" . 16, 17 en 18 mei 2013 werd het stuk onder productie van Stichting Promotie Alphen opgevoerd op recreatiegebied 't Zand te Alphen. De cast bestond uit ruim 70 acteurs en meer dan 150 vrijwilligers maakten de productie mede mogelijk. De opvoering vond plaats op een groot speelveld en werd opgeluisterd met een heuse lichtshow. De recensies waren lovend.
Voorafgaand aan de voorstelling opende Heemkundekring 'Carel de Rooy' op 21 april 2013 de tentoonstelling 'Meske Vermoord' in het Oudheidkundig Streekmuseum van Alphen.

"Meske Vermoord"  was de opvolger van "Sporen in 't Zand", de voorstelling die in 2009 werd opgevoerd in het kader van het 1300-jarig bestaan van Alphen.

De DVD van deze voorstelling kunt u bekijken op de raadpleegpc's van de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD MESK 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten