Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

vrijdag 26 september 2014

DVD: De Canon van Lammers

Op 28 september a.s. gaat bij Omroep Brabant de nieuwe tiendelige tv-serie De Canon van Lammers van start. In deze serie gaat de in Mierlo geboren acteur Frank Lammers op zoek naar typische zaken uit de Brabantse geschiedenis. In zijn oude Landrover doorkruist hij het Nederlandse en Belgische deel van het oude hertogdom. Daar ontmoet hij bijzondere personen die hem de unieke historie van Brabant uitleggen. In handen van Lammers wordt dit alles op ludieke wijze gepresenteerd. De serie is dus allerminst een saaie geschiedenisles geworden.

Het boek Blikken op Brabant (vindplaats: BRA D SONN 2012), in 2012 door Erfgoed Brabant uitgegeven, doet dienst als wegwijzer en leidt Lammers door de provincie. De tv-serie is in de periode 2013-2014 ontwikkeld door Erfgoed Brabant in samenwerking met Omroep Brabant.

Wie niet kan wachten tot zondag kan nu al op YouTube een aantal afleveringen zien. De serie is uitgebracht op 2 DVDs; deze zijn in de Brabant-Collectie opgenomen. De DVDs kunt u op onze raadpleegpc's in de universiteitsbibliotheek bekijken.

Vindplaats: BENG DVD CANO/1 2014 en BENG DVD CANO/2 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten