Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 16 juni 2014

CD: Loat ze mar komme! Ossche moord- en feestliederen

In 2011 verscheen deze CD met Ossche moord- en feestliederen. Geheel in de traditie van het klassieke moordlied, waarin marktzangers het laatste nieuws sensationeel bezongen, worden liedjes vertolkt door diverse artiesten. De meeste mensen lazen indertijd geen krant, maar vernamen spraakmakend nieuws op markten en kermissen waar ze de tekst konden kopen op een liedblad. Inmiddels zijn deze liederen cultuurhistorische documenten geworden, die getuigen van de opwinding en afschuw die de misdaden van de Bende van Oss teweeg brachten.
Op de CD staan originele moordliederen, die in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw zijn gemaakt naar aanleiding van moorden gepleegd door deze bende. Daarnaast zijn er nieuwe en oude, vrolijke en ruige liederen uit Oss opgenomen. Het duo Pap & Pudding staat naast de titelsong garant voor nog 3 liedjes. De andere artiesten zijn: Het Recht der Messen; Roel Jongenelen; WC Experience; Peter van Aar; Donker Oss; De Revuo's; Roland Verstappen; René van Rooij.
De CD is voorzien van een geïllustreerd boekje (insert) met achtergrondinformatie.

De CD is te beluisteren op de raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek

Vindplaats: BENG CD LOAT 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten