Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 10 maart 2014

CD: Bijna lente

Om alvast in lentesferen te komen, vandaag aandacht voor een CD uit 2006 met de toepasselijke titel: "Bijna lente". Hierop staan 11 liedjes vol gitaarpop, nu eens ingetogen en melancholisch, dan weer met een stevige beat, van de band Dijsseldonk.
Spil van deze band is singer-songwriter en gitarist Eric van Dijsseldonk, die daarvoor de frontman van Smalltown Romeos was. De band Dijsseldonk wordt verder gevormd door: Ruud van den Boogaard (gitaar, zang), Gabriël Peeters (gitaar), Harmen de Bresser (bas) en Nicky Hustinx (drums).
Hun eerste CD, 33 1/3 getiteld, was Engelstalig. "Bijna lente" is volledig Nederlandstalig. Het nummer "Eindhoven" op deze CD is ook als single uitgekomen. Dit lied, in dialect gezongen, kan gezien worden als een ode aan "misschien wel de lillikste stad van het land... noit niks te doen en toch is er altijd wa an de hand". Want de liefde voor deze stad ligt besloten in de laatste regel van het lied: "wa d'r ok mag gebeure ik blijf vur altijd an jouw kant".
April 2010 verscheen zijn derde solo-album onder de titel "In mijn eigen koninkrijk". Voor meer informatie over komende optredens klik hier.
U kunt de CD beluisteren op de raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG CD BIJN 2006.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten