Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 4 november 2013

DVD: De ijszusters

In deze documentaire vertellen de drie zussen Rita, Alina en Marina Lucchesi met veel humor en emotie over hun familiegeschiedenis. Vader Iacopo vertrok in 1929 vanuit Toscane naar Eindhoven, waar hij enkele jaren later begon met de verkoop van ijs. Met vallen en opstaan slaagde hij er uiteindelijk in een succesvolle onderneming op te bouwen onder de naam Firenze IJs. Aanvankelijk werd het ijs, gemaakt in een fabriekje aan de Heilige Geeststraat, verkocht via ijskarretjes. In 1949 opende hij zijn eerste ijssalon aan het Stratumseind. Vanaf 1977 zit Firenze IJs aan de Strijpsestraat. Inmiddels behoort familie Lucchesi tot de bekendste ijsmakers van Eindhoven.

De film is gemaak aan de hand van de herinneringen, foto's en familiefilmpjes van de drie zussen, aangevuld met archiefmateriaal. De IJszusters is onderdeel van het project 1001 Italianen; hiervoor werden Italianen geportretteerd die vanaf de jaren '40 als eerste arbeidsmigranten naar Nederland kwamen.

U kunt deze DVD bekijken via de raadpleegpc's op niveau 0 van de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD IJSZ 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten