Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 9 september 2013

CD: Roemrijk Rooi: dorp aan de Dommel

Op 1, 2 en 3 november is in het Mariendael te Sint-Oedenrode de Roemrijk Rooi Revue te zien. Deze revue kan gezien worden als het sluitstuk van de trilogie waaraan Rooienaar Nico van de Wetering gewerkt heeft. Een boek en een dubbel-CD met gelijknamige titel waren al verschenen in 2011.
Het boek bevat naast gedichten en liedteksten ook foto's van het dorp. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Marinus van den Berg, in 2011 de oudste inwoner (104 jaar) van Rooi.

Na het boek ging Van de Wetering verder met het vastleggen van de geschiedenis van Rooi en haar inwoners. Dit kreeg vorm in een dubbel-CD met 35 liedjes. 15 liedjes werden overgenomen van bestaande geluidsdragers, 20 liedjes werden voor het eerst vastgelegd. De liedjes vertellen over gebeurtenissen als de roofmoord in de melkfabriek, het Stedenspel en de intocht van de Indiëgangers. Tonnie Heijmans uit Boskant ontving in november 2011 het eerste exemplaar van de dubbel-CD.

Aan de revue die begin november dit jaar wordt opgevoerd hebben een aantal Rooise tekstschrijvers meegewerkt. Het vertelt het verhaal van een geëmigreerd Roois echtpaar dat na een 50-tal jaren terugkeert in hun geliefde dorp. Dat Rooi in de tussentijd veranderd is, daar komen ze snel achter. Humor, heden en verleden, zang en dans zijn de steekwoorden bij deze voorstelling. Kaarten zijn te verkrijgen via het VVV en bij het Mariendael.

De dubbel-CD kunt u beluisteren op de raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG CD ROEM 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten