Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 15 juli 2013

CD: Schôon liekes

De CD Schôon liekes, die op 30 oktober 2011 werd gepresenteerd, is een uitgave van Stichting Tilburgse Taol. De uitgave bevat 14 liedjes in het Tilburgse dialect die vrijwel allemaal in het kader van het Kènderkwèèk-festival 2011 zijn geschreven en gecomponeerd. Dit festival voor leerlingen van de basisschool wordt al enkele jaren op rij georganiseerd. Drie organisaties werken hierbij samen: Factorium Podiumkunsten, Stadsmuseum Tilburg en Stichting Tilburgse Taol. Professionele tekstschrijvers en componisten schrijven c.q. componeren een aantal liedjes over actuele Tilburgse zaken. Alle basisscholen in de gemeente Tilburg worden vervolgens uitgenodigd deze liedjes in te studeren en uit te voeren tijdens het festival. Deelnemende scholen krijgen voorafgaand erfgoeddocenten op bezoek die naar aanleiding van de liedjes informatie geven over het erfgoed van de Tilburgers. Een jury wijst de winnende school aan.
Dit jaar vond het festival plaats op 17 april.

De liedjes op deze CD gaan onder meer over Tilburg als wereldstad, de kermis, Van Gogh, Willem II en Peerke Donders. Bij de CD zit een boekje met de teksten.
De CD kunt u beluisteren op onze raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG CD SCHO 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten