Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 25 maart 2013

CD: Sjaak; Jacques Brel op z'n Brabants

Vandaag aandacht voor deze bijzondere CD die vorig jaar is uitgebracht. Hierop staan 16 liedjes van de Brusselse zanger, vertaald naar het Brabants.

In 2008 verscheen onder auspiciën van de Stichting Tilburgse Taol en Erfgoed Brabant de CD 'Bietels op zijn Brabants'. Hierop staan 17 Beatles-songs vertaald naar het Brabants. De CD was een groot succes en opende de weg naar de Brabantse vertaling van liedjes van Jacques Brel. Jan Smeets gaf hier vorm aan en heeft in totaal 2 jaar aan dit project gewerkt. Dat dit niet zonder slag of stoot ging kunt u hier nalezen. In een interview met Omroep Brabant verwoorde Smeets het als volgt: "Ik heb twee jaar met Brel geleefd... Ik stond op met de muziek van Brel en ging er mee naar bed.". Vertalers werden gezocht en gevonden in alle windstreken van onze provincie. Vervolgens werden bijpassende zangers geselecteerd. Uiteindelijk is door 50 mensen aan deze CD gewerkt.

U kunt 'Sjaak' beluisteren aan onze raadpleegpc's op niveau 0 in de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG CD SJAA 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten