Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 3 december 2012

DVD: Nieuwe Brabanders

Van 2009 tot 2011 heeft de in Tilburg wonende kunstenaar Rob Moonen aan een project gewerkt dat resulteerde in de DVD Nieuwe Brabanders. Hierin portretteert hij Brabanders met een niet-Brabantse achtergrond. Moonen vertelde hier zelf het volgende over: "Ik ben begonnen met de documentaire-reeks 'Nieuwe Brabanders' uit onvrede met de politiek waarin mensen tegen elkaar worden opgezet. Ik kan het niet uitstaan dat mensen zomaar als 'buitenlanders' worden weggezet zonder dat gekeken wordt naar de unieke mens die hier in onze omgeving komt wonen en werken."

In één van deze portretten, getiteld 'Zwarte Parels', is onze collega Cherry Taylor, afdelingshoofd Collection Management van de Universiteitsbibliotheek, te zien. Cherry is indertijd van de Antillen naar Tilburg gekomen om te studeren. Ze geeft haar visie op hoe men in de jaren '70 en nu tegen Antilianen aankijkt. Met passie vertelt ze over haar dansschool Salsa Picante en de T-Parade.

De DVD vindt u in onze raadpleegcollectie in de Universiteitsbibliotheek, maar alle portretten zijn inmiddels ook online te bekijken.

Vindplaats: BENG DVD NIEU 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten