Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 8 oktober 2012

DVD: Het wapen van Geldrop

De Nederlandse road-movie 'Het wapen van Geldrop' vertelt het verhaal van drie mensen die door toeval bij elkaar in een auto terecht komen en samen een week lang doorbrengen op weg naar Geldrop. Joke is een huisvrouw uit Leidschendam die net haar man heeft vermoord. Op een avond rijdt ze bijna de suïcidale vrouw Maddox aan die midden op de weg staat. Dan verschijnt John, een ontsnapte TBS-er op het toneel. Het Brabantse Geldrop, met drie harten in haar gemeentewapen, wordt hun doel. Hier hopen ze absolutie, verlossing en bevrijding te vinden.
In 2008 maakte Thijs Römer met deze film zijn regiedebuut. Daarnaast schreef hij het script en vervulde de rol van TBS-er John. Twee andere hoofdrolspelers zijn Katja Schuurman en Tara Elders. De film werd grotendeels in de buurt van Geldrop opgenomen, onder andere in de oude villa van de familie Fentener van Vlissingen.

U kunt de film bekijken op de raadpleegpc's van de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD WAPE 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten