Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 2 juli 2012

DVD: Duthmala; de Dommel en haar watermolens

Henk Helsdingen, documentairemaker en medewerker van TVSchijndel, heeft vier jaar gestoken in research en voorbereidingen om deze documentaire tot stand te brengen. Jaren van informatie opsporen, gesprekken voeren en opnames maken.
Het is een grensoverschrijdend geheel geworden, waarin de Dommel gevolgd wordt van de bron in de Belgische Kempen via Eindhoven door de Meijerij naar 's-Hertogenbosch. Waterschap De Dommel en watergraaf mr. drs. Peter Glas hebben aan de film een waardevolle bijdrage geleverd.

De film toont mooie beelden van flora en fauna langs de Dommel. Ruime aandacht wordt besteed aan de vele watermolens aan de oever van deze rivier, die vroeger Duthmala genoemd werd. Komische anekdotes verluchtigen het geheel. Dat het filmen soms een waar avontuur was is te lezen in een artikel uit het Eindhovens Dagblad.

U kunt de DVD bekijken op de raadpleegpc's van de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD DUTH 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten