Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 12 december 2011

DVD: New Kids Turbo


De hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie uit Maaskantje maken in deze nieuwe actiecomedie opnieuw het Brabantse dorpje Maaskantje onveilig. Ze zijn hun baan kwijtgeraakt en hun uitkering is stopgezet. Voor hen is er slechts één logische oplossing: nergens meer voor betalen. Het gaat zelfs zo ver dat de New Kids landelijke ophef veroorzaken. Ook deze tweede film van New Kids zit vol absurdistische wendingen en grappen.

New Kids is na een eerste lancering op internet (2007) als televieserie uitgezonden bij onder andere BNN en Comedy Central. In 2010 kwam de DVD New Kids uit met alle afleveringen en extra materiaal. Deze DVD vindt u in onze raadpleegcollectie (vindplaats: BENG DVD NEWK 2010).
New Kids Turbo, de tweede speelfilm, draaide vanaf december 2010 in de bioscopen en brak een Nederlands record door op de premièreavond al bijna 32.000 bezoekers te trekken. De DVD van deze film vindt u eveneens in onze raadpleegcollectie (vindplaats: BENG DVD NEWK 2011).

Op 6 december jl. ging in Eindhoven de derde actiecomedie, genaamd New Kids Nitro, in première. Hierin wordt Friesland getroffen door een zombieplaag, en dat heeft bij sommigen nogal wat kwaad bloed gezet. Zo overwoog de Partij voor de Friezen actie te voeren op de premièreavond. Jongeren van deze partij plaatsten op YouTube een filmpje met de dringende oproep om New Kids Turbo in Friese bioscopen te boycotten. Het bleef echter beperkt tot wat ludieke acties. In de media is intussen volop gespeculeerd over de Partij voor de Friezen. Zo werd beweerd dat producent Eyeworks erbij betrokken was, en dat het een reclamestunt betrof. 

Het succes van New Kids is enorm en Omroep Brabant spreekt niet voor niets over een succesvol Brabants exportproduct. Na Nederland hebben de New Kids België en Duitsland veroverd. Maaskantje zelf is inmiddels een toeristische trekpleister geworden.

Vindplaats New Kids-dvd: BENG DVD NEWK 2010
Vindplaats New Kids Turbo-dvd: BENG DVD NEWK 2011

U kunt deze DVD's bekijken op onze raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten