Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 6 juni 2011

DVD: Island in the sun


In 2011 is de Molukse gemeenschap 60 jaar in Nederland. Het gehele jaar door wordt hierbij stil gestaan op diverse plaatsen in Nederland; zie de speciale site voor meer informatie. 
Van maart t/m juni 1951 kwamen ruim 12.500 Molukkers met schepen naar Nederland. De meeste mannen waren KNIL-militairen. Ze kwamen met hun gezinnen terecht in woonoorden die verspreid waren over het hele land. Voormalig concentratiekamp Herzogenbusch werd vanaf 1951 Woonoord Lunetten (Vught). Lucas Silawanebessy en Louise Parihala Hehanussa kwamen met hun ouders hier terecht en groeiden op in het woonoord. Ze vertellen over vroeger en nu, en over hun “Island in the Sun”: Ambon. Historisch beeldmateriaal, dat de komst van Molukkers illustreert, is in deze documentaire verwoven met hedendaagse filmbeelden.
De DVD kunt u bekijken op onze raadpleegpc’s in de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD ISLA 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten